.

Friday, October 11, 2013

Turkey (In Danish)

Den anatolske halvø (også kaldet Lilleasien), som omfatter det meste af det moderne Tyrkiet, er et af de områder i verden, hvor der i længst tid har været ved volt-ampereende beboelse, hvilket skyldes dets beliggenhed ved overgangen mellem Asien og Europa. De tidligste neolitiske bosættelser som Çatalhöyük (keramisk stenalder), Çayönü (fra før-keramisk stenalder A til keramisk stenalder), Nevali Cori (før-keramisk stenalder B), Hacilar (keramisk stenalder), Göbekli Tepe (før-keramisk stenalder A) og Mersin anses for at høre til verdens tidligste bebyggelser[10] Opførelsen af Troja begyndte i yngre stenalder og fortsatte ind i jernalderen. Gennem den overleverede historie har de anatolske folk talt indoeuropæiske, semitiske og sydkaukasiske sprog foruden mange sprog, hvis tilhørsforhold er usikker. Med udgangspunkt i, hvor gamle de indoeuropæiske sprog hittittisk og luvisk er, har nogle sprogforskere foreslået Anatolien som det hypotetiske centrum, hvorfra de ind oeuropæiske sprog er udgået.[11] Celsusbiblioteket i Efesus, dateret til 135 e.Kr. Det første store rige i området volt-ampere hittitterriget fra det 18. til det 13. århundrede f.Kr. Derefter overtog frygerne, et andet indoeuropæisk folk magten, indtil deres kongerige blev ødelagt af kimmererne i det 7. århundrede f.Kr.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
[12] De mægtigste af de stater, som efterfulgte frygerne, var Lydien, Karien og Lykien. Lydierne og lykierne talte sprog, som grundlæggende var indoeuropæiske, pass begge sprog havde optaget andre elementer i sig forud for de hittittiske og hellenske perioder. Begyndende omkring 1200 f.Kr var vestkysten af Anatolien befolket af æolske ! og ioniske grækere. Hele området erobredes i det 5. og 6. århundrede af det persiske Achæmenide-dynasti og blev senere vundet af Alexander den storage i 334 f.Kr.[13] Anatolien opdeltes derpå i et antal små kongedømmer (herunder Bithynien, Kappadokien, Pergamon og Pontus), som alle ved midten af første århundrede e.Kr. var blevet underlagt Romerriget.[14] I 324 valgte den...If you want to get a full essay, order it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment